неділю, 12 березня 2017 р.

До уваги виробників харчової продукції: як максимізувати вигоди і знизити витрати на харчову безпеку (публікація IFC, англ.)


Представляю вашій увазі публікацію IFC стосовно запровадження системи харчової безпеки на виробництві. Йдеться не просто про технічний бік справи, а про створення культури харчової безпеки у компанії, навчання на досвіді інших. 
Мені здається, що переконувати виробників харчових продуктів у важливості запровадження подібних систем вже не потрібно. Це сприяє успіху і на національному, і на закордонних ринках. 
Публікація увібрала у себе у т.ч. і українські приклади. У ній йдеться про системний підхід у запровадженні стандартів харчової безпеки. Саме це дозволяє знизити витрати і максимально скористатися вигодами від дієвої системи харчової безпеки.
Наводжу у цьому відношенні лише одну з цитат: "Запровадження системи змінило точки зору і підходи кожного у нашій компанії. Компанія у цілому змінилася з самого верху до низу: від мене особисто до продавця магазину. Це системний підхід, що змінює усе.", директор м'ясної фабрики з України.