вівторок, 29 серпня 2017 р.

До уваги експортерів їжі та напоїв: "Посібник по входженню на ринок їжі та напоїв: Канада" (англ.)

Вільна торгівля з Канадою відкривається не лише для України. Всеохопна економічна та торгова угода між ЄС та Канадою (CETA) сьогодні знаходиться у процесі ратифікації державами-членами ЄС. 
Щоб полегшити вихід на ринок Канади компаніям з ЄС, Європейська Комісія підготувала бомбезний документ
з назвою “Посібник по входженню на ринок їжі та напоїв: Канада” (The Food and Beverage Market Entry Handbook: Canada)
На увагу заслуговує увесь документ! Тут міститься опис ринку їжі та напоїв Канади у цілому, інформація про законодавство і регуляторний режим, особливості комунікації з канадськими споживачами, особливості презентації продукції на канадському ринку, що можна і чого не варто робити в культурному плані. Але усе ж найціннішою частиною документа є аналіз ринків та конкурентних позицій для 15 видів харчової продукції:
  1. хліб, кондитерські вироби, торти, печиво
  2. пиво
  3. шоколад
  4. солодощі,
  5. молочна продукція
  6. свіжі фрукти та овочі
  7. свіже м'ясо
  8. мед, жвачки та рослинна продукція
  9. живі рослини та бавовна
  10. оливкова олія
  11. перероблені злаки
  12. перероблені фрукти та овочі
  13. перероблене м'ясо
  14. спиртні напої
  15. вино
То ж не гайте часу: значну роботу по збору та аналізу інформації вже зроблено за вас - треба просто сісти і прочитати :) І хоча документ писався з огляду на інтереси та позиції експортерів ЄС, і хоча він дає відповіді не на всі питання, цей ПОСІБНИК є надто цінним, щоб його оминути увагою тих, хто думає про канадський ринок.